"Sinds 2000 werk ik aan de ontwikkeling van sculpturen met expressieve beweging als uitgangspunt."

"Sinds 2000 werk ik aan de ontwikkeling van sculpturen met expressieve beweging als uitgangspunt."

Nieuwsblog


Houten profiel gietmodel

2021-03-31 (V. van der Wijk)

Ik werk aan een 65 cm hoge bronzen versie van Pluimage I waarvoor ik deze profielen van hout heb gemaakt:

De profielen bestaan uit een convex oppervlak aan de bovenkant, concave oppervlakken aan de zijkanten en een vlakke onderkant. Ze zullen worden gebruikt als zandgietvormen voor het bronsgieten om de profielen in brons te krijgen. De bronzen profielen zullen vervolgens als elementen worden samengesteld tot het Pluimage I gebalanceerde bewegende sculptuur.  


Glanzende pyramides van roestvaststaal

2021-02-28 (V. van der Wijk)

De pyramidevormen uit het vorige bericht hebben me inspiratie gegeven voor een balans-sculptuur met meerdere kleine pyramidevormen van glanzend roestvaststaal:

De eerste foto laat de productiestappen zien van het samenstellen van de vlakken, het aflassen van de randen en het afwerken tot gepolijste vlakken van de pyramidevorm. De tweede foto toont de samenstelling van vier pyramidevormen als een beweegbaar parallelogram. Op dit moment werk ik aan het resterende deel van het sculptuur die deze samenstelling zal vasthouden en laten zweven in de lucht.


Nieuw sculptuur in ontwikkeling

2021-01-16 (V. van der Wijk)

Vlak voor kerst heb ik een nieuw sculptuur ontworpen die een persoon's extreme behoefte aan een intieme knuffel uitdrukt. Dit is geïnspireerd door de huidige tijd waarin intimiteit door de Covid-19 pandemie zeer beperkt is, een nogal onmenselijke situatie.

Ik wil nog niet teveel verklappen, maar hier alvast de eerste foto's. De twee vormen zullen van een open 'afstandelijke' stand naar elkaar toevallen in de getoonde stand. Op dit moment werk ik het sculptuur uit in staal om het daarna helemaal in brons te (zand-)gieten. Uiteindelijk wordt het dus een volledig bronzen bewegend sculptuur.


Meer blog items >>

 

All rights reserved - Copyright © 2021 - Contact >> - Kinetic Art Sculptures - The Hague/Den Haag (NL)